joi, 30 septembrie 2010

Psihologia inversă şi petiţia lui Craioveanu

Ţin minte cand eram mică, că mai treceam cu mama de mânã pe lângă locuri unde muncitorii sudau. Şi-mi spunea “Nu te uita! Iţi strici ochii!”, dar pe ascuns tot mă uitam. Sau când mi-a zis mama prima oară “Dacă te prind că fumezi îţi tai mâinile”, a 2-a zi la şcoală am tras primul meu fum, în toaleta fetelor.

Sunt exemple de psihologie inversă, truc vechi de pe vremea cand încă spînzuram infractorii în piaţa publică. Şi funcţionează de fiecare dată, are grad de risc minim, şi rezultate remarcabile, fie că o foloseşti într-o conversaţie cu un prieten şi iîcerci ” to takeover the upper hand”, fie că o foloseşti într-o discuţie ţipată cu un prieten, iî care vă certaţi care să-l aprindă, în general în orice fel de discuţii tensionate şi cu miză. O recomand cu căldură.

Lucrătorii DPCT au învăţat la Grădişte despre psihologia inversă şi o aplică frecvent. Miercuri Para, sipa din Pelendava a stat la director o oră şi 45 minute, iar joi, o oră şi 17 minute, la prima oră a zilei.

Acest aspect l-am aflat ulterior încercând să înţeleg anumite acţiuni din Pelendava şi întocmirea listei de susţinere a directorlui Craioveanu.

Aşa este definiţia Psihologiei inverse ce constă în a manipula gândurile unei persoane prin a acţiona exact aşa cum îţi doreşti.

Colegul J.S. avea vreo 5 variante pe seara. Însă realitatea este mai apropiată de ultima din acestea. Craioveanu supărat şi deranjat de cele spuse pe acest blog, unde i s-au deconspirat o parte din combinaţiile ilicite, a trimis la ANP o hârtie în care renunţa la împuternicire, hârtie în care motiva anumite neînţelegeri cu o parte a personalului care ar dori să pună de fapt pe nu ş cine în funcţie.

Realitatea ţine însă de psihologia inversă. În timp ce hîrtia plecase spre ANP, Glavă Valerică cel descris în ultimele două articole, implicat şi în incidentul de luni şi în cel cu fier vechi, el fiind cel care a încărcat, însoţit şi vândut maşinile de fier vechi, a purces la întocmirea unei liste de semnături de susţinere a directorului Craioveanu.

Concomitent acesta a început să sune la Bucureşti să vorbească despre lunga coadă de personal de la uşa sa care plâng şi-l imploră să nu plece. În afară de lucrătorul sipa, de şefa de la brânzărie, cea care face pachetele pentru VIP-uri, cel puţin ieri, nimeni nu i-a trecut pragul.

Se spune că vreo 40 de salariaţi au semnat petiţia, petiţie ce ar fi fost şi trimisă la ANP. Era şi normal să o semneze câţiva oameni, dacă totuşi Craioveanu rămâne. Că unii nici nu au ştiut ce semnează, este altceva.

Craioveanu speră ca reacţia conducerii ANP să fie aşa cum se lăuda în luna iunie că a fost reacţia directorului general Ioan Băla. Eu am vrut să plec dar Băla mi-a zis: rămâi că noi avem încredere în tine. Speră ca cele învăţate de sipa la Grădişte să funcţioneze.

3 comentarii:

  1. Mie imi pare rau de domnul Craioveanu. Este un om deosebit care a respectat pe toata lumea. Am plans cand am auzit ca vrea sa plece de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. posibil și ce zici tu dar nu a respectat pe toată lumea, un om care vrea să fie respectat se face respectat nu impune.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1 octombrie 2010, 16:50

    Eu unul de inteleg Anca. Daca ma gandesc numai o persoana din Pelendava are acest prenume si din cate am vazut ai mai aparut si tu cand si cand pe aceste articole, ca doar esti sefa de la branzarie. :P

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.